Welkom, ik ben blij u informatie te kunnen geven over de heilzame, fijne, ontspannende, warme en persoonlijke ondersteuning die ik u  als Oncoreflex®therapeut met Oncoreflex®massage  (voetreflexmassage bij kanker) tijdens en/of na de reguliere behandelingen die u ondergaat of ondergaan heeft, kan bieden.  De speciale massages bestaan steeds uit een combinatie van het masseren van de meridiaanbanen op uw onderbenen en reflexzones op de voeten. Deze combinatie zorgt voor een diepe ontspanning van lichaam en geest en creëren een gevoel van welzijn. Elke massage wordt steeds individueel op uw klachten, wensen en conditie worden afgestemd.

Kanker is een ingrijpende ziekte zowel op fysiek als op emotioneel en mentaal gebied. De medische behandelingen die u krijgt zijn vooral gericht op uw ziekte waardoor aanraking en aandacht, iets waar heel veel behoefte aan is, soms in het gedrang komt. Een Oncoreflexmassage op voet- en onderbeen welke volledig afgestemd is op uw wensen en conditie zorgt dat aan deze behoefte wordt voldaan.

De voordelen van Oncoreflex® massages

De Oncoreflexmassage – voetreflexmassages bij kanker –zijn gericht op het verhogen van de kwaliteit van uw leven. De massages ontspannen, verminderen vermoeidheid, misselijkheid, pijn, angst en depressiviteit en bevorderen het slapen.

Verwijzing en vergoeding

U heeft geen verwijzing nodig van een (huis)arts. Het is wel verstandig om de behandeling met uw behandelend specialist te bespreken. Sommige zorgverzekeraars vergoeden de behandelingen. Om zeker te weten dat dit ook voor u geldt adviseer ik u vooraf contact op te nemen met uw zorgverzekeraar en te vragen of voetreflex soms ook reflexmassage genoemd door uw verzekering wordt vergoed.

Oncoreflextherapeut

Oncoreflex is een specialisatie binnen de voetreflextherapie. Naast mijn beroepsopleiding tot voetreflextherapeut heb ik de Mastertraining Oncoreflex® afgerond en ben ik gespecialiseerd in het masseren van mensen met kanker.

Netwerk Oncoreflex® en het Integraal Kankercentrum Nederland

Ik ben ook lid van het Netwerk Oncoreflex® en sta hierdoor ook in geschreven in de Verwijsgids van de IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland). Verpleegkundigen en oncologen verwijzen voor ondersteuning tijdens en na het oncologisch traject naar therapeuten die in de verwijsgids zijn opgenomen. 

foto oncoreflex massage