Hoe werkt voetreflexPlustherapie?

Wat is voetreflexPlustherapie?

Voetreflexzonetherapie is een eeuwenoude natuurlijke behandel- en geneeswijze die al meer dan 4000 jaar geleden werd toegepast in landen als Egypte, China en India. Het is een holistische behandeling. Dat wil zeggen dat men niet werkt vanuit de klacht, maar vanuit de mens als geheel. Tevens heeft de therapie een preventieve werking om ziektes te voorkomen. Stress is een belangrijke oorzaak voor veel hedendaagse ziektes. Door de ontspannende werking van de voetreflextherapie kan stress worden verminderd of zelfs verdwijnen. In de voeten weerspiegelt zich het hele lichaam. Door de reflexzones, meridianen en accupunctuurpunten (=energetisch verbindingssysteem in het lichaam) op voeten en onderbenen te masseren wordt de doorbloeding, de energiedoorstroming en het zelf genezend mechanisme gestimuleerd. Dit leidt tot een betere gezondheid, vitaliteit en ontspanning van lichaam en geest.

Bij een voetreflexPlus-behandeling worden 2 systemen tot één geheel gecombineerd:

  1. De reflexzones op de voeten en onderbenen worden gemasseerd. Hierdoor ontstaat er een betere doorbloeding in de corresponderende organen, gewrichten en klieren, waardoor deze beter kan gaan functioneren.
  2. De meridiaanbanen en acupunctuurpunten op de voeten, onderbenen en knieën worden gemasseerd. Meridianen vormen samen met hun acupunctuurpunten een energetisch systeem in het lichaam waardoor ze het hele lichaam van energie kunnen voorzien.

De combinatie van deze twee systemen maakt deze massage bijzonder effectief en heeft een prettige, ontspannende werking. Voor aanvang van de massage krijgt de klant een voetenkruidenbad. Dit kruidenbad bevordert de doorbloeding en zet het afvoeren van afvalstoffen in gang.
Tijdens de ontspannende voetreflexPlus-massage komen lichaam en geest tot rust en wordt de energiedoorstroming in het lichaam gestimuleerd.