Cupping

Body

Cupping massage, gebaseerd op de traditionele Chinese Cupping, is de ideale behandeling voor iedereen die last heeft van o.a.:

Pijnlijke en gespannen spieren, spijsverteringsproblemen, gewrichtspijn, cellulite, hoofdpijn, migraine en striae;
Het doet wonderen op de rug, buik en armen – eigenlijk zullen bijna alle gebieden van het lichaam reageren op deze unieke behandeling.
De therapeutische gevolgen van de cup behandeling kunnen zijn:

Het verminderen van obstipatie, activeren van de (huid)stofwisseling,
het verbeteren van de elasticiteit van de huid,
blokkades worden opgeheven, gifstoffen en afvalstoffen worden afgevoerd en het verbetert de spierspanning.
Bij gebruik op de rug of op gespannen, pijnlijke spieren helpt het tevens: vet en vochtophopingen te verminderen, de doorbloeding te verbeteren en gifstoffen en andere afvalstoffen te elimineren uit de spieren.
Het toniseert de huid waardoor strakkere contouren ontstaan, het stimuleert de lymfe- en bloedcirculatie, regelt het autonome zenuwstelsel en in het algemeen ontspant en verjongt het het lichaam.

Uw Wellness

Door het gebruik van cups voelt u zich gezond en fit. De cups zorgen voor het ontgiften van het lichaam, het verbetert de weerstand en de doorbloeding. Het geeft uw lichaam energie en een weldadige innerlijke rust.

Pijnbestrijding

Volgens de traditionele Chinese geneeskunde is de stagnatie de oorzaak van de pijn. Zodra de stagnatie is verminderd, zal er onmiddellijk een verlichting van de pijn zijn. Dus, als u bijvoorbeeld hoofdpijn en migraine heeft masseert u de nek om de doorbloeding te verbeteren van het hoofd. Als u last heeft van constipatie, masseert u de maagstreek met de cup, met de klok mee masseren. Door het stimuleren van de peristaltiek voelt u onmiddellijk verlichting. Voor pijn in de gewrichten, plaats de cups in een stilstaande positie rond het gewricht. Voor spierpijn of overbelaste spieren, masseer het gebied met de cup, om de spier te rekken en de doorbloeding te stimuleren waardoor overtollig melkzuur vermindert.

Voor uw gemak zijn er twee cups:

  • de zachte cup – te gebruiken op kwetsbare gebieden, zoals de armen, buik en dijen
  • de harde cup – te gebruiken op de rug of andere gebieden waar intensievere werking nodig is.

Tijdens de eerste paar weken van het gebruik van de zachte cup beginnen met een zeer lichte aanzuiging, ongeveer acht minuten om de huid te laten wennen aan de drainage van de gebieden totdat uw huid elastischer aanvoelt. Daarna geleidelijk de zuigkracht versterken om de doorbloeding te stimuleren en verklevingen en vochtophopingen te verminderen.