Behandelwijze

Therapeutische behandeling

Intakegesprek
Een eerste behandeling gaat altijd gepaard met het afnemen van een anamnese. In dit gesprek van ongeveer 90 minuten wordt uw hulpvraag/klacht besproken en samen met U een anamneseformulier ingevuld. Daarna bekijk ik uw voeten en voer een verkennende voetreflexPlusmassage uit. Zo krijg ik een beeld van uw conditie, de achtergrond van uw klacht(en) en inzicht in de verstoring van de balans volgens de visie van de Traditionele Chinese Geneeskunde(TCG). Tevens zal ik uw klacht bekijken volgens de westerse reguliere geneeskunde.

Vervolg behandelingen VoetreflexPlustherapie
Naar aanleiding van al deze informatie stel ik een behandelplan op. Hiervoor maak ik gebruik van de verschillende massagetechnieken. De duur van de totale behandelperiode zal afhangen van de klachten en het verloop. Chronische klachten zullen een langere behandeltijd nodig hebben dan acute klachten. Over het algemeen zijn 6 t/m 8 behandelingen, wekelijks, voldoende om uw klacht te verlichten of verhelpen. Daarna zal in overleg worden bekeken of het inzetten van een vervolgtraject zinvol is voor U. De vervolgbehandelingen duren ongeveer 60 minuten.

Voor een behandeling heeft U geen verwijsbrief van een huisarts nodig.

Als voetreflexPlustherapeut mag ik nooit een diagnose stellen of medicatie voorschrijven en kan dus niet een (huis)arts vervangen. Daarom adviseer ik U om uw klacht altijd eerst met uw huisarts te bespreken.

KLEDING: omdat de drukpunten en energiebanen op de onderbenen en knie worden gemasseerd, is het belangrijk dat ik hier goed bij kan. Ruim zittende kleding is hiervoor erg prettig.