ACUPUNCTUUR

Acupunctuur is een onderdeel van een behandelmethode in de Traditionele Chinese Geneeskunde en hersteld het zelfgenezend vermogen van het lichaam, verhoogt de weerstand, vermindert pijn en werkt diep in op lichaam en geest. De 12 Hoofdmeridiaan banen vormen een energienetwerk waarop acupunctuurpunten liggen en horen elk bij een orgaan. Door de meridianen lopen 2 tegengestelde energieen Yin en Yang. Ze lopen in elkaar over, maar kunnen ook uit balans raken. Elk punt staat in contact , direct of indirect, met een orgaan of met een bepaalde functie. Ben je niet ‘gezond’ dan kan de acupuncturist met behulp van naalden bepaalde energieën afremmen of juist stimuleren. Door acupunctuurbehandelingen kunnen klachten verholpen worden waardoor uw lichaam weer in balans komt.

Bij praktijk Eye for You wordt acupunctuur ingezet als op zichzelf staande therapie of in combinatie met voetreflexPlus. Berna is ook gespecialiseerd in de balansmethode van Dr. Tan. Er worden wegwerpnaaldjes gebruikt van 0.18 en 0.25 mm dun. Soms voel je een elektrisch schokje, maar meestal voel je het prikje niet tot nauwelijks. Als de naaldjes zijn gezet blijven ze een half uurtje zitten en kunnen ze rustig hun werk doen, U hoeft geen verwijsbrief van uw huisarts mee te nemen. Behandelingen worden (gedeeltelijk) vergoed uit uw aanvullende ziektekostenverzekering. Praktijk Eye for You is aangesloten bij beroepsvereniging FAGT.

Prijzen (incl.  BTW)
– Acupunctuur (+ intake)                            € 75,00
– Acupunctuur vervolgbehandeling         € 60,00
– Acupunctuur (kin tot en met 15 jaar     € 45,00

De therapeutische behandelingen worden (gedeeltelijk) vergoed, afhankelijk van de voorwaarden van uw zorgverzekeraar. De bovenstaande behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering en vallen niet onder het eigen risico. U heeft geen verwijsbrief van de huisarts nodig.

acupuntuur duiven