Auramassage

Een auramassage is een heerlijke ontspanningsmassage die ongeveer 25 minuten duurt waarbij de lagen van je aura met handbewegingen en kleuren weer in balans wordt gebracht. Er vind hierbij dus geen lichamelijk contact plaats. Je ligt hierbij op je rug. Deze massage geeft vitaliteit, balans en vertrouwen. De behandeling werkt namelijk door op diverse lagen van je aura en daardoor indirect ook op je lichaam en geest.

Werking auramassage

De aura bestaat uit verschillende lagen die in en merendeel rondom ons lichaam liggen en die ieder hun eigen functie hebben. Binnen deze auralagen zitten op verschillende plaatsen meerdere energieknooppunten de chakra’s genoemd worden.
Het doel van een auramassage is, dat je door de energieblokkades in de aura op te lossen veel lichamelijke en geestelijke klachten kan verminderen of verhelpen.

Aandoeningen

Dit is een massage die veelal gegeven wordt bij:

 • psychosomatische aandoeningen,
 • psychopathologieën als psychose, manische depressiviteit, depressiviteit,
 • fobieën,
 • vermoeidheid,
 • herstel na ziekte,
 • auto-immuunziekten als bijvoorbeeld reuma en kanker,
 • hormonale klachten,
 • whiplash,
 • geblokkeerde gedachten,
 • niet geuite emoties en
 • bij aura vervuiling.

De 4 aura lagen

Bij deze auramassage werk je op 4 lagen:
Fysieke, etherische laag: deze laag ligt in het lichaam zelf maar ook vrij dicht om het lichaam heen, tussen 0,5 tot 2,5 cm.

Astrale, emotionele laag: deze laag ligt tussen 2,5 tot 7,5 cm buiten het fysieke lichaam.
Mentale laag: 
deze laag ligt tussen 7 en 20 cm van het lichaam af.
Spirituele laag: 
deze laag ligt tussen 18 en 30 cm buiten het lichaam.

ETHERISCHE LAAG

In de etherische laag worden blokkades zichtbaar in de vorm van fysieke klachten. Deze laag voedt de organen en de weefsels met energie.
Er is altijd een wisselwerking tussen de lagen. Als er fysieke klachten zijn, zal de etherische laag ook smaller zijn. Dit komt doordat het lichaam energie vraagt voor het herstel. Wanneer het lichaam minder energie nodig heeft, gezond is, zal de etherische laag breder worden.
Aandoeningen worden veelal gezien als donkere plekken of gaten in de aura. Dat is een teken dat er een verstoring is ontstaan in de cellenstructuur van het fysieke lichaam.
Je kunt in al je lagen beperkingen hebben. In deze fysieke laag kun je denken aan stoffelijke vervuiling; verkeerd voedsel in je lichaam, medicijnen en littekens.
Deze laag staat ook voor vitaliteit en met name de fysieke energie. Verlies van vitaliteit is veelal gekoppeld aan een trauma. Maar het kan ook omdat je de vitale energie weg hebt gegeven/weg hebt laten zuigen aan anderen, zoals bijvoorbeeld je partner, kinderen en je werkgever etc

MENTALE LAAG

De mentale laag is de laag van de gedachten, die in de hersenen worden vertaald.
De hersenen vormen een soort ontvangststation en nemen de energiestromen van de aura op. Verstoringen kunnen dus geheugenstoornissen en verwardheid geven, zo’n verstoring kom je met name tegen bij mensen met een Whiplash.
In deze laag kun je beperkende overtuigingen en/of gedachten hebben. Veelal zijn het conclusies die er getrokken zijn na een vervelende of traumatische ervaring. Het is ook de laag van het rationele denken.

ASTRALE, EMOTIONELE LAAG

De astrale, emotionele laag bestaat uit verschillende lagen. Door deze lagen stromen en liggen de gevoelens op geslagen, met name de emotionele en gevoelsmatige ervaringen worden in deze laag geregistreerd vanuit de chakra’s en de aura. De emotie zelf wordt in het lichaam verwerkt of vertaald.
Als je in deze laag werkt, zul je merken dat vooral de gevoelservaringen van het heden bewust gemaakt worden en kunnen er nog vroegere ervaringen (jeugd) worden teruggehaald.
Als zaken te gevoelig, te traumatisch zijn, is de mens namelijk in staat om uit te treden. Dit betekent dat je eigenlijk niet meer in je lichaam zit. Je dus ook emotioneel niet meer voelt. Dit zie je o.a. ook wel gebeuren bij incestslachtoffers.
Een blokkade betekent dat er angst vastzit, verdriet is ingeslikt en/of boosheid is op gekropt. Deze laag drukt je emoties uit, hoe jij je voelt en hoe jij over jezelf denkt.

SPIRITUELE LAAG

De Spirituele laag is de laag die de mens verbindt de mens met alles wat is, met de grote bron van liefdeskracht, een kracht die om alle aura lagen hen ligt. Deze laag werkt als een beschermend energieveld om de persoonlijkheid heen. Als er een goed contact is met de fysieke en spirituele laag zal het leven soepel en flexibel verlopen. Dit is ook de laag die zich bij het sterven losweekt als de mens sterft, de navelstreng van energie lost zich dan op